Marija Horvat

I love to translate and use my skills to make people closer to each other. Makes me mad to see a ...
translator
Industries:

Biology; Chemistry; History; Medical

My native language:

Croatian (HR)

Other Languages:

English (EN)

 • neutralizacija

  Za protutijela koja mogu inhibirati infektivnost virusa ili toksičnost toksičnih molekula se kaže da ih neutraliziraju. Takva protutijela poznata su kao neutralizirajuća, a proces inaktivacije poznat je kao neutralizacija.

  Biology; Immunology
 • peroferni

  Periferni ili sekundarni limdfoidni organi su limfni čvorovi, slezena i limfoidno tkivo povezano s mukoznom membranom, u istima se induciraju imunološki odgovori, za razliku od središnjih limfoidnih organa u kojima se razvijaju limfociti.

  Biology; Immunology
 • Langerhansove stanice

  Langerhansove stanice su fagocitne dendritne stanice koje nalazimo u epidermi. Mogu migrirati iz epiderme u limfne čvorove u blizini putem aferentni limfnih žila. U limfnim čvorovima diferenciraju se u dendritične stanice.

  Biology; Immunology
 • Hashimotov tireoiditis

  Hashimotov tireoiditis je autoimuna bolest označena trajnim visokim razinama protutijela koja djeluju na tireoidno specifične antigene. Ova protutijela u tkivo privlače NM stanice, što dovodi do oštećenja i upale.

  Biology; Immunology
 • dijabetes melitus ovisan o inzulinu

  Ko dijabetes melitusa ovisnog o inzulinu (IDDM), beta stanice Langerhansovih otočića u gušterači su uništene i više ne proizvode inzulin. Vjeruje se da je bolest posljedica autoimunog napada na beta stanice.

  Biology; Immunology
 • gljivice

  Gljivice su jednostanićni i višestanični eukariotski organizmi, uključuju kvasce i plijesni, a mogu uzrokovati različite bolesti. Imunost na gljivice je kompleksna i uključuje humoralni i odgovor uz posredovanje stanica.

  Biology; Immunology
 • primarni imunološki odgovor

  Primarni imunološki odgovor je prilagodljiv imunološki odgovor na inicijalnu izloženost antigenu. Primarna imunizacija, poznata i kao primarno cijepljenje, stvara primarni imunološki odgovor i imunološku memoriju.

  Biology; Immunology
 • plazma stanice

  Plazma stanice su završne zrele stanice diferenciranih B limfocita i osnovne su stanice koje izlučuju protutijela u organizmu. Nalazimo ih u srži limfnih čvorova, u crvenoj pulpi slezene i u koštanoj srži.

  Biology; Immunology
© 2019 CSOFT International, Ltd.